Gastenboek

Beheert u een website die door Antenna gehost wordt? Wilt u uw bezoekers de gelegenheid bieden te regeren op uw site? Installeer dan het gratis script Ardguest. Dit script stelt bezoekers in staat korte berichten te plaatsen in een gastenboek. U krijgt desgewenst een e-mail als er een nieuw bericht geplaatst is. Ongewenste berichten kunt u als beheerder verwijderen.

Wilt u ArdGuest installeren, download dan om te beginnen het zip-bestand met de benodigde php-scripts ->
hier voor de Engelstalige versie en hier voor de Nederlandstalige Antenna versie.

Pak dit bestand uit in een lege map op uw eigen computer. Lees de bestanden leesmij-antenna.txt en readme.txt aandachtig door, voer de vereiste aanpassingen door in index.php en upload alles naar uw webdirectory bij Antenna.

Hebt u een directory gemaakt en daar de bestanden naar geupload, neem dan contact op met de helpdesk van Antenna. De toegangsrechten van het bestand ardgb17.dat moeten namelijk worden aangepast voordat u uw nieuwe gastenboek in gebruik kunt nemen. Is dit gedaan, neem dan op een van uw eigen pagina's een koppeling op naar index.php. Uw gastenboek is nu geactiveerd, en uw bezoekers kunnen u voortaan laten weten wat ze van uw site vinden.

ArdGuest is geschreven door de Indonesische programmeur Aryadana. Hij stelt ArdGuest gratis ter beschikking voor iedereen, op voorwaarde dat gebruikers de koppeling naar de homepage van ArdGuest (op http://www.promosi-web.com/script/guestbook/) laten staan onderaan de pagina met het gastenboek. Let op! Antenna kan voor u een exemplaar registreren, voordelen zijn ondermeer: mogelijkheid van spam tegengaan, geen link meer naar de maker, ingevulde email adressen blijven verborgen, smileys. De kosten bedragen ca. 14 Euro (afhankelijk van de dollarkoers).