Claudia Plank and Hans Werner Poschauko


Klik hier voor vorige index

Claudia Plank en Hans Werner Poschauko (1969 / 1963 Wenen) werken sinds 1990 samen. Zij stellen zich kritisch op ten aanzien van het zogenaamde 'maakbare' lichaam of de identiteit.

In hun installatie 'Human Geometry' (1992-93) wordt gerefereerd aan pornografie en voyeurisme. Door middel van fotomontages en meetinstrumenten wordt de meetbaarheid, de klassificatie en de genetische coderingen van het menselijk lichaam ter diskussie gesteld.

De panoptische en kontrolerende blik staat centraal in hun installatie 'It was very strange, wasn't it?' (1993) waarin een kamer van plint tot plafond is behangen met papier bedrukt met ogen. In hun installatie 'Cocoon'.

Turn your dreams into reality' (1994, Maastricht) worden de bezoekers opgesloten (totdat zij aangeven eruit te willen) in een ruimte. De inrichting bestaat uit een grote met rubber beklede tafel. In de gele ruimte hangen riemen en andere (zelfgemaakte) kledingstukken van rubber. De bekleding en entourage verwijzen naar seksuele sado-masochistische praktijken.

Klik hier voor vorige index