Mailen

Mail instellingen

Kies IMAP of POP. We raden het gebruik van IMAP aan; de mail blijft dan op onze server staan en op eigen computer is dan alleen sprake van een kopie.  Als uw computer niet meer toegankelijk is (vastgelopen, gehackt et cetera) dan blijft uw mail intact. Als u meerdere apparaten heeft waarop u de mail wil lezen en versturen dan is IMAP efficiĆ«nter en daardoor sneller: IMAP synchroniseert ook de folders, POP niet.

Server inkomende mail: imap.antenna.nl
IMAP alleen met SSL poort 993 (normaal wachtwoord)
POP3 alleen met SSL poort 995 (normaal wachtwoord)
Gebruikersnaam:

Het instellen van de SMTP server (voor het versturen van mail) is vaak niet nodig: u kunt de bestaande veelal gebruiken. Mocht het toch nodig zijn omdat deze ontbreekt en/of niet werkt gebruik dan de onderstaande gegevens:

Server uitgaande mail (SMTP): imap.antenna.nl
SMTP alleen met SSL/TLS en op poort 465
Gebruikersnaam: gebruikersnaam@domein.nl (normaal wachtwoord)

Mail programma’s

Thunderbird

Instellen van Thunderbird

Apple Mail

zie https://support.apple.com/nl-nl/HT204093

Outlook

Instellen van Outlook: Omdat het adres van de helppagina voor het instellen in Outlook vaak verandert is het nodig de pagina via een zoekopdracht optevragen. Bijvoorbeeld via Google: “Een e-mailaccount met geavanceerde configuratie toevoegen – Outlook” Het resultaat bevat minimaal een link naar de website van Microsoft: support.office.com.

Tip: Voor het wijzigen van de afzendergegevens in Outlook zie hier: “De weergegeven naam wijzigen die e-mailgeadresseerden zien” Het resultaat bevat minimaal een link en wel naar de website van Microsoft: support.office.com.

webmail.antenna.nl

De mailbox is ook toegankelijk via het webmailprogramma Roundcube: https://webmail.antenna.nl U hoeft dan geen mailprogramma in te stellen.

Tip 1: Ga de eerste keer naar instellingen > identiteiten, klik op de identiteit en vul even de volledige naam in.

Tip 2: als u uw mail via een mobiel wilt raadplegen schakel dan in Roundcube  naar de Classic gebruikersinterface. Dit kan via Instelling -> Tabblad voorkeuren -> User interface. Kies voor Classic en sla de wijziging op.