Inschrijven en betalen

Antenna was een partner voor verenigingen, maatschappelijke en educatieve instellingen in het faciliteren van hun on-line administratie, inschrijvingen en betalingen.

In 1997 faciliteerde Antenna de contributie-betalingen via credit cards voor het Nederlandse Chapter van de Internet Society.

 

Dit was mogelijk door de ervaring met de webshop die Antenna met Alexander Dortland ontwikkelde in 1996 met als domein ‘www.pizza.nl’. Een van de eerste webshops bedoeld voor deelname van lokale pizzeria’s. Een bestellingen werd aangeleverd via een zelf ontwikkelde fax-server* bij de pizzeria. Jaren later is dit domein verkocht aan Thuisbezorgd.nl tegenwoordige Takeaway.com.

 

Voor de UNCED werd ter voorbereiding van een internationale conferentie met 800 participanten een conferencing omgeving ingericht. Deelnemers, sprekers, papers, inschrijvingen, documenten, workshops. Alles werd geregeld via een on-line platform.

 

 

Voor de Koninklijke Nederlandse Academie der Wetenschappen (KNAW) en de Radboud Universiteit werd een vergelijkbaar systeem ingericht voor een wetenschappelijke conferentie over Kalimantan (Indonesië). Voor de IAMCR en Universiteit Utrecht bouwden we eenzelfde omgeving.

 

 

Voor de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO) in samenwerking met de Wageningen Universiteit (WUR) bouwden we het Inschrijf- en Distributie- systeem voor het project Europees Groente en Schoolfruit. Duizenden scholen kunnen zich elk jaar inschrijven voor het gratis ontvangen van groente en fruit vanuit een netwerk van diverse leveranciers.

 

 

Ledenadministraties

Voor de Vereniging Levende Talen hebben we niet alleen de on-line ledenadministratie componenten geleverd via welke de leden via SEPA machtigingen en iDEAL hun contributies betalen, maar ook zelf de inschrijving regelen voor landelijke studiedagen, workshop-indelingen, deelnemers-badges, toegangscontrole met QR-code op de badges en deelname certificaten. Daarnaast bouwden we de 15 websites van de diverse taalsecties in een koepelsite.

Voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) bouwden we ook de Koepelsite met 50 eigen sites voor de afdelingen en werkgroepen naast de on-line ledenadministratie.

 

 

SEPA en iDEAL

De aanlevering van SEPA incasso batches en koppeling met iDEAL zijn eigen applicaties van Antenna die veelvuldig benut worden ook bv. voor veel Volksuniversiteiten in Nederland. Ook veel van hun sites werden voor Antenna gebouwd en 15 Volksuniversiteiten waren klant bij ons.

 

 

*) De Fax server die we gebouwd hadden was een belangrijk hulpmiddel voor de eerste Earth Summit in 1992 in Rio de Janeiro (Brazilië) door de UNCED. Antenna leverde voor de UNCED ook een on-line database via welke alle UNCED documentatie toegankelijk werd gemaakt via Mail en X.25.