Antenna Wata opnieuw in actie tegen Ebola?

De nieuwe ebola-uitbraak in de Democratische Republiek Congo is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO een groot risico. Het virus heeft zich verspreid over een gebied van tientallen kilometers en deze regio is dicht bij de grens met Uganda. Vorige week verklaarde de WHO nog dat de vorige ebola-uitbraak in het Afrikaanse land voorbij was.

De vorige ebola-uitbraak in de Democratische Republiek Congo werd met succes onder controle gebracht door een nieuw vaccin. 33.000 mensen die in contact waren geweest met een ebolapatiënt, zoals artsen en verplegend personeel, kregen het experimentele middel toegediend. De nieuwe uitbraak is van dezelfde variant, waardoor het vaccin opnieuw zou kunnen worden ingezet om verspreiding te voorkomen.

In de regio is geschokt gereageerd op de nieuwe besmettingen. Overheidsinstellingen en een lokaal radiostation geven voorlichting over hygiënemaatregelen om verspreiding te voorkomen.
Lees meer bij NOS

Antenna Wata opnieuw als hulpmiddel in actie tegen Ebola?

Tijdens de vorige uitbraak in 2014 heeft Antenna Tinkisso uit Guinea meer dan 100 voorlichtings-bijeenkomsten gehouden in Guinea om informatie te verspreiden over de ziekte en het nemen van voorzorgsmaatregelen zoals goede hygiëne. Antenna Tinkisso verzorgt in Guinea de drinkwater voorziening voor meer dan 2 miljoen mensen door het organiseren van leveren van chlorine om water te zuiveren. Met succes is daarmee Cholera nagenoeg verdwenen uit Guinea.

 

 

 

Met Antenna Wata kan iedereen gemakkelijk zelf chlorine produceren en water drinkbaar maken. Naast een Wata wat zout en elektriciteit van een auto-accu of uit het stopcontact.

Maar men kan de chlorine ook inzetten om medische spullen w.o. beschermende kleding te reinigen als ook de handen of indien nodig de geproduceerde chlorine benutten bij het reinigen van ruimtes waar Ebola patiënten werden verzorgd.
Lees meer over Wata.

 

 

Antenna Wata opnieuw in actie tegen Ebola?