Corona uitbraak en Internet

Foto: Wikipedia

De corona-uitbraak dwingt veel mensen thuis te blijven, wegens gezondheidsklachten, om ongemerkte verspreiding te voorkomen of wegens risico op besmetting in geval van chronische ziekten of hogere leeftijd. Alle Antenna medewerkers werken al enige tijd vanaf huis, maar door VOIP (Voice over Internet Protocol) blijven we via ons gewone nummer bereikbaar ongeacht waar we op dat moment de telefoon opnemen. Al onze diensten en servers worden op afstand beheerd.

Internet speelt een belangrijke rol in het verspreiden van relevante informatie over het Corona-virus en de maatregelen daaromtrent. Maar ook om mensen die thuis zitten met elkaar te laten communiceren via E-mail, Apps etc. Nu scholen ook dicht zijn gegaan komt on-line onderwijs plots weer in de aandacht. Net als extranet on-line werkomgevingen. Met al deze diensten en platforms werken wij ook bij Antenna door om met elkaar te zorgen dat we samen deze Corona-uitbraak kunnen handelen.

Onze Antenna zusterorganisatie in Geneve is ook actief bezig met onderwijs op afstand voor landen in het Zuiden, voor ontsmetting van omgeving en hulpmiddelen bij Ebola en andere virus-uitbraken. Kijk eens op hun site.

Voor de meest actuele informatie over de Corona-uitbraak zijn er de volgende sites:

Nederland: RIVM
Europa: ECDC
Wereldwijd: WHO

Corona uitbraak en Internet