40.000 mensen op Klimaatmars in Amsterdam

40.000 mensen op Klimaatmars in Amsterdam

Bron: https://i.redd.it/6csz0w9thbl21.png

Op zondag 10 maart 2019 organiseerde Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, Oxfam Novib, DeGoedeZaak en de Woonbond de Eerlijke Klimaatmars in Amsterdam.

“Wij gaan met zijn allen de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet”, zeggen de organisaties.

“Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken.” De klimaatmars begon zondag 10 maart om 13:00 uur op de Dam in Amsterdam. Volgens de organisatoren als de Gemeente liepen meer dan 40.000 mensen in de Klimaatmars mee, de grootste milieu demonstratie ooit in Nederland, ondanks de continue koude regenbuien.

Het regende de hele dag

Youth for Climate lanceerde eerder de oproep tot een klimaatmars naar aanleiding van de actie van de Zweedse jeugdige activiste Greta Thunberg. Op meerdere dagen staakten leerlingen en studenten in België, Duitsland, Zweden en Nederland en kwamen bijeen om hun eisen te ventileren. Op 15 maart gaan overal in Europa opnieuw studenten massaal staken en de straat weer op.

De klimaatmars eindigde op het Museumplein

Het was goed te zien dat er zoveel mensen waren van alle leeftijden, als ook veel milieu-organisaties die we al vele vele jaren tot Antenna gebruikers mogen rekenen zoals Stichting Natuur en Milieu, IVN, Friends of the Earth, Oxfam Novib en uit het verleden IUCN, WWF, Jongeren Milieu Actief, Greenpeace en Milieudefensie.

40.000 mensen op Klimaatmars in Amsterdam