Antenna: Networking in progress

Antenna vertegenwoordigt in Nederland de ‘Association for Progressive Communications'(APC), een wereldwijd platform van host-organisaties met leden en partners in meer dan 75 landen met meer dan 35.000 maatschappelijke organisaties aktief op het gebied van milieu, ontwikkelingssamenwerking, arbeid, mensenrechten, vluchtelingen, vrede, gezondheid, vrouwen ed.

In Nederland zijn enige honderden soortgelijke maatschappelijke organisaties bij Antenna aangesloten, naast ongeveer 500 scholen. De meeste direkt op het host systeem in Nijmegen, een deel via een reeks bij Antenna aangesloten BBS-systemen en een deel op het host systeem van GreenNet in London, de partner van Antenna.

Antenna is niet alleen een platform voor maatschappelijke organisaties binnen Internet, tevens koppelt Antenna lokale netwerken en BBS systemen aan Internet met hun eigen Internet domein (bv. MSF.ORG), bouwt Antenna mee aan nieuwe host systemen (bv. Mediaport Rotterdam en Greenpeace International) en biedt zij ruimte voor het aanbieden van eigen World Wide Web Servers (bv. Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Greentie en CISV) en Databanken (bv. BijEEN en Geronline) en bouwt Antenna complete computer conferencing systemen (bv. WWF).

Een aansluiting bij Antenna is meer dan alleen een floppy toegezonden krijgen en het zelf maar uitzoeken. Antenna heeft voor haar gebruikers een helpdesk die dagelijks van 10 tot 13 uur tot uw beschikking staat.

De medewerkers hebben vele jaren ervaring met elektronische post, Internet, nieuwsgroepen en worden door vele Nederlandse en internationale organisaties ingeschakeld bij toepassingen op deze terreinen.

Aansluitingsmogelijkheden

Lezen van APC-nieuwsgroepen en raadplegen van databanken

In de Antenna host zijn vele honderden nieuwsgroepen beschikbaar over
ondermeer milieu, vredesvraagstukken, derde wereld, Oost-Europa, vrouwen, arbeid, mensenrechten, vluchtelingen, aids, gezondheid en landbouw.

Daarnaast biedt Antenna alle nieuwsgroepen van ANN (Ander Nieuws
Nederland). Met een aansluiting kunt u deze raadplegen. Verder heeft u dan toegang tot databanken bij Antenna zoals Geronline (over ouderen) en de BijEEN Derde Wereld Databank (ruim 94.000 beschrijvingen van
tijdschriftartikelen over Derde Wereldlanden en onderwerpen).
(prijs: zie prijslijst optie 2)

Wij zenden u op floppy: overzicht van de momenteel beschikbare nieuwsgroepen, een handleiding en desgewenst telecommunicatie-programmatuur voor DOS/Apple-Macintosh.

Volledige aansluiting op Antenna

Behalve APC-nieuwsgroepen en het raadplegen van databanken kunt u ook
elektronische post (e-mail) gebruiken. Verder krijgt u toegang tot Internet, n.l. Telnet, Gopher en WWW (text-mode).
Voor studenten en uitkeringsgerechtigden hebben wij een speciaal tarief.
(prijs: zie prijslijst optie 4 (Unix) en 3 (Budget).

Volledige aansluiting op Internet middels SLIP/PPP

Deze mogelijkheid is vooral interessant als u ook grafische en
geluidsinformatie van Internet wilt halen. Verder biedt SLIP/PPP de
mogelijkheid om direct informatie te ‘downloaden’ naar uw eigen computer en kunt u een grafische Web-client gebruiken voor Internet raadpleging. U dient wel te beschikken over een PC met Windows of een Macintosh, met een modem van minimaal 14.400 baud.

  1. Greennet-account. Een aantal organisaties geeft de voorkeur aan een aansluiting op het Greennet-systeem in Londen. Antenna biedt de mogelijkheid in te loggen via een telefoonnummer in Amsterdam.
    (prijs: zie prijslijst optie 5)
  2. Aansluiting op Antenna met automatische post-uitwisseling.

Deze aansluiting biedt u alles van de volledige Antenna aansluiting (zie
hierboven onder 2). Als extra krijgt u de mogelijkheid voor automatische
post-uitwisseling middels het UUCP protocol. Veelal kunt u binnen 1 minuut uw post versturen, nieuwe post binnenhalen en nieuwe berichten van nieuws-groepen waarop u zich geabonneerd heeft downloaden.
(prijs: zie prijslijst optie 6).

U krijgt op floppy de benodigde software en verder de handleiding, het
overzicht van nieuwsgroepen. Mocht uw PC deel uitmaken van een netwerk, kijk dan of de LAN-koppeling wellicht voor uw organisatie interessant is.

LAN-koppelingen, BBS-koppeling

Antenna beschikt over software en know-how voor het leggen van LAN-koppelingen en de koppeling met een BBS. Voor wat betreft koppeling aan een LAN: installatie maakt het mogelijk dat eenieder op het LAN elektronisch post kan ontvangen, kan zenden en nieuwsgroepen kan lezen.

Antenna: Networking in progress