Zo maakt Nijmegen lawaai voor stille armoede

Foto: Quiet Nijmegen

De Quiet-beweging zit niet stil! Zo is nu ook in Nijmegen het initiatief opgepakt om een Quiet Community te starten. Initiatiefnemers Brigitte Theeuwen, Vincent de Jong en Stephanie Hardesmeets hebben elkaar gevonden in een gemeenschappelijk doel: armoede in hun stad verzachten.

Op Wereldarmoededag in 2013 en in 2016 verscheen de armoedeglossy Quiet 500, als tegenhanger van de Quote 500. De Quiet 500 gaf stille armoede een gezicht. De initiatiefnemers deden een oproep tot meer empathie, solidariteit en (vooral) actie. De twee edities inspireerden enkele Quote-miljonairs tot het oprichten van de Quiet Community, een marktplaats zonder geld waar armoedeverzachting en empowerment centraal staan. Inmiddels zijn in negen plaatsen/regio’s Quiet Community’s actief. 

Armoede verzachten, het (her)ontdekken van je talenten en deze inzetten voor de community, en Nijmegenaren bewust maken van de vernietigende gevolgen van armoede voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dáár gaat het om bij Quiet Nijmegen. Antenna heeft bij de opstart wat kunnen helpen met hand- en spandiensten.

Quiet Nijmegen werft lokale sponsors zodat ze de Quiet-members regelmatig iets extra’s kunnen bieden. Een verjaardagstaart, een etentje, een keer naar de kapper. Daarnaast willen ze mensen de kans geven hun talenten in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Dit meedoen geeft eigenwaarde en laat mensen weer leven, in plaats van overleven. En daar wordt heel Nijmegen beter van! Lees hier meer.

Op de foto van links naar rechts: Vincent, Stephanie en Brigitte.
Zo maakt Nijmegen lawaai voor stille armoede